Muggen in de winter?! Ja echt waar de mug is er gewoon het hele jaar.

Muggen in de winter?! Ja echt waar de mug is er gewoon het hele jaar. In de winter hebben we het dan wel over een andere mug namelijk de geringde wintersteekmug (Culiseta annulata). Deze mug is groter dan de “normale” huissteekmug en heeft een gespikkeld uiterlijk met duidelijke witte ringen aan de donker gekleurde poten.

Zodra de daglengte onder de 12 uur komt, zo rond eind september, is het voor de huissteekmug tijd om in winterrust te gaan. Kort voor de winterrust zuigen de muggen zich nog flink vol met nectar zodat ze hun eigen vetvoorraadje kunnen aanleggen om de winter door te komen. Het ingaan van de winterrust is voor de huissteekmug niet alleen afhankelijk van de daglengte, maar ook van de temperatuur, dus zoeken de muggen een warm en rustig plekje op.

De geringde wintersteekmug blijft wel actief in de winter en kan de hele winter door eitjes leggen, en deze mug zorgt er dus voor dat we ook tijdens de winter in onze slaapkamer regelmatig opzoek zijn waar het gezoem vandaan komt.

Er zijn een aantal goede manieren om er voor te zorgen dat de wintersteekmug geen kans maakt in jouw huis, probeer beschutte plekjes zoals bijvoorbeeld tuinstoelen onder de overkapping of op het balkon goed af te dekken. Ook zijn er natuurlijk de eitjes, die worden veelal gelegd in stilstaand water, dus zorg ervoor dat er geen emmertjes of bakjes water ergens blijven staan.

De beste manier om muggen buiten de deur te houden is ervoor zorgen dat ze niet binnen kúnnen komen. Dit doe je het best doormiddel van een van onze kwaliteit horren of hordeuren op maat.

Wij leveren voor nagenoeg elk type kozijn een passende hor of hordeur.

 

 

Bron: https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=14851