Onderhoud

Onderhoud van Horren en Hordeuren: Houdt het Fris en Functioneel

Ontworpen om frisse lucht binnen te laten en ongewenste insecten buiten te houden. Om ervoor te zorgen dat jouw horren en hordeuren altijd in topconditie blijven en je blijvend comfort bieden, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn een paar eenvoudige en effectieve tips om de levensduur van jouw producten te verlengen en hun functionaliteit te optimaliseren.

Algemeen onderhoud

Houd jouw horren en hordeuren vrij van stof, vuil en insecten door regelmatig schoon te maken.
Gebruik een zachte borstel of een stofdoek om vuil en stof  te verwijderen van het gaas, en reinig het frame met een mild schoonmaakmiddel en water. Vermijd agressieve chemicaliën die schade kunnen veroorzaken aan het gaas of het frame.

 • Open ramen en deuren goed.
 • Verwijder stof en vuil uit randen en schuifgedeelten.
 • Reinig het hor zelf met stofzuiger (met zacht borstelopzetstuk) of onder de douche/bad voor inzethorren.
 • Gebruik een zachte borstel voor plakkerig gaas, vermijd reinigingsmiddelen.
 • Laat alles goed drogen voordat je ramen en deuren sluit.


Met regelmatig en zorgvuldig onderhoud blijven je horren en hordeuren niet alleen functioneel maar ook een stijlvolle toevoegingen aan je interieur. Volg deze praktische tips om jarenlang van frisse lucht te genieten en je horren in topconditie te houden.

Dankzij deze eenvoudige onderhoudstips blijven jouw maatwerk horren en hordeuren niet alleen functioneel, maar behouden ze ook hun esthetische uitstraling. Geniet van een huis vol frisse lucht zonder zorgen over vervelende insecten!

Onderhoud van Plisséstoffen: Houdt het Fris, Stijlvol en Functioneel

Ontworpen als veelzijdige raamdecoratie, waarbij stijlvol design samengaat met praktische functionaliteit. Ze bieden de perfecte balans tussen privacy en lichtinval.

Algemeen onderhoud

Met deze eenvoudige en doeltreffende tips. Leer hoe je de levensduur kunt verlengen en de functionaliteit kunt optimaliseren van je prachtige geplisseerde raamdecoratie. Ontdek praktische methoden om jouw producten in topconditie te houden.

 • Verwijder stof met de stofzuiger: Onze dubbele plisségordijnen hebben een honingraatstructuur, wat betekent dat er ruimte is tussen de stoflagen. Dit trekt stof en zelfs kleine vliegjes aan. Gebruik wanneer nodige een zachte, schone borstelkop op je stofzuiger en zuig langs beide kanten van boven naar beneden. Let op: gebruik een lage zuigkracht om schade te voorkomen. Vergeet niet de achterkant van je raamdecoratie stofvrij te maken.
 • Vlekjes schoonmaken met een doek: Plisségordijnen zijn gemaakt van stof, dus gebruik geen sopje om vlekken te voorkomen. Probeer eerst met een droge doek de vlek te verwijderen. Lukt dat niet? Maak de doek dan een beetje klam, maar zeker niet nat. Dep zachtjes op de vlek en wrijf indien nodig voorzichtig heen en weer. Hang het plisségordijn na het schoonmaken helemaal uit zodat het goed kan opdrogen.
 • Zorg dat je plisségordijnen schoon blijven: Hangen je plisségordijnen in de keuken of achter de wasbak? Voorkom onnodige vlekken door geschikte raamdecoratie op vlekgevoelige plekken te plaatsen. Overweeg bijvoorbeeld onze Lamella of Latende voor in de keuken of badkamer. Zo kunnen je plisségordijnen in de rest van het huis stralend schoon blijven.

Deze tips helpen je bij het behouden van de functionaliteit en uitstraling van je geplisseerde stoffen. Blijf genieten van een stijlvolle ambiance en behoud je privacy met deze eenvoudige en effectieve adviezen. Laat je plisségordijnen stralen en geniet van hun langdurige schoonheid.

Onderhoud van Latende en Lamella: Houdt het Fris, Stijlvol en Functioneel

Volg deze handige tips om de levensduur van je prachtige raamdecoratie te verlengen en de functionaliteit optimaal te benutten. Met deze eenvoudige en doeltreffende tips kun je je Latende (jaloezie in frame) en Lamella (Shutter in frame) in tiptop conditie te houden.

Algemeen onderhoud

Om het stof van je lamellen te verwijderen, maak je gebruik van een plumeau, een niet-statische droge doek, een stofzuiger met kleine borstelkop of een speciale jaloeziereiniger.

 • Zorg ervoor dat de lamellen gesloten zijn.
 • Pak je plumeau, stofzuiger (op de laagste zuigstand!), jaloeziereiniger of doek. Werk van boven naar beneden, veeg of zuig van links naar rechts.
 • Kantel de lamellen, nadat je ze allemaal hebt afgestoft, de andere kant op en herhaal deze stap.
 • Het frame kun je met deze stappen gelijk meenemen.


Vlekken verwijderen

Alleen afstoffen niet genoeg? Zowel het frame als de lamellen van beide producten zijn gemaakt uit hoogwaardig aluminium en dus vocht bestendig. Het verwijderen van (vet)vlekken is dan ook goed te doen met een vochtige doek.

 • Vul een emmer met lauwwarm water en een heel klein scheutje (maximaal één dop) allesreiniger.
 • Pak een microvezel doek, doop hem in je sopje en wring hem goed uit, zodanig dat je doek nog maar lichtvochtig is.
 • Zorg ervoor dat de lamellen gesloten zijn, werk van boven naar beneden, veeg met de lichtvochtige doek van links naar rechts.
 • Kantel de lamellen, nadat je ze allemaal hebt afgesopt, de andere kant op en herhaal deze stap.
 • Het frame kun je met deze stappen gelijk meenemen.

 

Deze tips helpen je bij het behouden van de functionaliteit en uitstraling van je raamdecoratie. Blijf genieten van een stijlvolle ambiance en behoud je privacy met deze eenvoudige en effectieve adviezen. Laat je jaloezieën en shutters stralen en geniet van hun langdurige schoonheid.