Horren voor draai kiepramen

Horren voor draai kiepramen

Nagenoeg alle nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig opgeleverd met draaikiepramen. Ook bij renovatie worden houten kozijnen steeds vaker vervangen voor kunststof dan wel aluminiumkozijnen met draaikiepramen. En dat snappen we! Maar welke hor moet je nu bestellen?

Draaikiepraam, kiep kantelraam

Dit type raam is zeer populair en niet zonder reden. Wanneer je kleine kinderen hebt kun je als je gaat ventileren je ramen heel handig op kantelen zetten zonder dat de kleine door het raam naar buiten kan. Ook kun je veilig ventileren zonder dat je je huis zomaar blootstelt aan onuitgenodigde gasten die zomaar door een openstaand raam klimmen… Ook zijn er natuurlijk onuitgenodigden die je niet meteen ziet, muggen en ander ongedierte! Die hou je natuurlijk liever ook buiten en daar kunnen wij bij helpen!

Horren

“Wat zijn de beste horren?” Dit is een vraag waar in sommige situatie meerdere antwoorden op zijn. Natuurlijk is een raamhor die op maat gemaakt wordt altijd de beste oplossing, tijdelijke “oplossingen” zoals gaas met klittenband of tapejes zorgt alleen maar voor irritatie.  Omdat veruit de meeste kozijnen in kunststof worden geleverd hebben we hier meerdere oplossingen voor. Ook voor houten- en aluminiumkozijnen leveren wij de beste horren op maat!

Inzethor

De inzethor is een van onze meest verkochte horren en zeer geschikt voor kunststof- maar ook houten draaikiepramen. Standaard leveren we deze hor in 11 RAL kleuren, tegen meerprijs is elke afwijkende RAL kleur mogelijk! Het profiel is in 3 dieptes mogelijk. De inzethor wordt standaard geleverd met grijs- of zwartgaas naar keuze, ook kun je deze bestellen met anti-pollengaas, petscreengaas en aluminiumgaas. Het plaatsen en verwijderen van de inzethor gebeurt van binnenuit en kost weinig moeite. Schuin draaikiepraam? Geen probleem, de inzethor is ook voor schuine kozijnen te bestellen!

Inzethor met kunststof flens

Wanneer de standaard inzethor niet gewenst is omdat het raam heel strak sluit is de inzethor met kunststof flens mogelijk een oplossing. De kunststof flens is slechts 0,4mm dik, zodoende neemt de druk op het beslag niet of nauwelijks toe. De kunststof flens van dit type hor is altijd zwart en tevens is de hor alleen  leverbaar in één profieldiepte.

Inzethor plissé

Een ander type inzethor is de inzet plisséhor. Deze hor is voorzien van zwart geplisseerd gaas en kun je op elke gewenste stand open laten staan, dit is super handig wanneer je bijvoorbeeld je dekbed naar buiten wilt laten hangen. Het plaatsen en verwijderen van de inzetplissehor doe je makkelijk en snel van binnenuit. Dit type hor is ook leverbaar als voorzet- vaste raamhor plissé

Klemhor

Onze klemhor bevelen we aan bij een aluminium draaikiepraam. Maar ook wanneer een kunststof of houten draaikiepraam heel strak sluit kun je kiezen voor een klemhor. Afhankelijk van het type kozijn waar je de klemhor voor besteld, wordt deze voorzien van een afdichtingsborstel. Het plaatsen en verwijderen van de klemhor  gebeurt van binnenuit en kost weinig moeite. Ook de klemhor is naast de 11 standaard RAL kleuren tegen een meerprijs leverbaar in elke gewenste RAL kleur. De klemhor wordt standaard geleverd met grijs- of zwartgaas naar keuze, ook kun je deze bestellen met anti-pollengaas, petscreengaas en aluminiumgaas.